Stroomvoorspellingen Nederlands Olympisch zeilteam, Weymouth, Engeland

DOWNLOAD PROJECTBLAD
Diensten:
FINEL modellering voor gedetailleerde stroomvoorspellingen
Opdrachtgever:
Nederlands Olympisch Zeilteam, Watersportverbond
Locatie:
Weymouth, Engeland
Datum:
2012

Olympische spelen 2012

De Olympische Zeilcompetitie 2012 vond plaats in Weymouth Bay en Portland Harbour, Engeland. Na de goede ervaring tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Qingdao en het Wereldkampioenschap van 2010 in Scheveningen, heeft Svašek Hydraulics opnieuw de stroomvoorspellingen voor het Nederlandse zeilteam voor de Olympische Spelen in 2012 verstrekt.

Om nauwkeurige actuele voorspellingen te leveren, heeft Svašek Hydraulics zijn eigen ontwikkelde bestaande numerieke stroommodel van het Europese continentale plat (FINEL) gebruikt. De lokale gridgrootte is aangepast in het zeilgebied om een gedetailleerd stroombeeld in het interessegebied te krijgen.

Om het model te kalibreren, zijn metingen uitgevoerd door Svašek Hydraulics. Deze metingen zijn uitgevoerd met een ADCP, bevestigd aan een zeilboot. Zowel de snelheid als de richting van de stroming, over de volledige diepte, zijn gemeten.

Het FINEL model is succesvol gevalideerd met de verkregen meetdata. Met dit gevalideerde model heeft Svašek Hydraulics de stroomvoorspellingen voor de Olympische zeilwedstrijden in 2012, op een tien minuten interval, verstrekt. Deze voorspellingen hebben het Nederlandse team geholpen om tijdens de Olympische Spelen twee gouden, een zilveren en twee bronzen medailles te winnen.

Meer weten?

Neem contact op met Marloes van den Boomgaard.

Marloes van den Boomgaard

Projectleider

MEER INFORMATIE OVER SVAŠEK OF ONZE EXPERTISES?

Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

NEEM CONTACT OP