Bas van Leeuwen benoemd tot adjunct-directeur

Vanaf 1 oktober j.l. is Bas van Leeuwen benoemd tot adjunct-directeur bij Svašek Hydraulics. Als adjunct-directeur zal Bas de dagelijkse leiding van het bedrijf overnemen van Bram Bliek, om met nieuw elan de experts van Svašek op hoog niveau in te blijven zetten voor uitdagende projecten. Bas is in 2008, na een cum laude afronding […]

Zandige golfbreker: een innovatieve en natuurlijke oplossing voor havens

De oprichter van Svašek, Honzo Svašek, was ook een van de opstellers van het concept ‘Building with Nature’. Vandaar dat ‘Bouwen met de natuur’ al het motto van Svašek was, ver voordat dit algemeen werd toegepast in de kust- en rivierwaterbouwkunde en deel uitmaakt van ons DNA. De zandige golfbreker bij Lekki, Nigeria, is een […]

Met de wetenschap in de zeilen op medaillejacht

Afgelopen weekend een leuk artikel in het Financieel Dagblad over wetenschap en zeilen: “Kennis over wind en stromingen, die maakt het verschil in de zeilsport”. Svašek Hydraulics voor de 4e keer op rij supplier stroomvoorspellingen voor het Nederlands Olympisch zeilteam. Lees het artikel online bij FD of download de pdf-versie.

Svašek heeft zich aangesloten bij het zeewierplatform

Svašek Hydraulics heeft zich aangesloten bij het zeewierplatform. Dit is een community van verschillende bedrijven, met als doel onderlinge kennisdeling en marktontwikkeling om innovaties te versnellen bij het kweken van zeewier op zee. Deze community vormt de basis van de activiteiten van de Noordzeeboerderij.

Svašek Hydraulics is verhuisd

Svašek Hydraulics is verhuisd naar Kratonkade 23, 3024 ES, te Rotterdam. Opnieuw een inspirerende locatie aan de oever van de Nieuwe Maas.

Nieuwe medewerker: Lennard Spaans

Per 1 september 2019 treedt Lennard Spaans in dienst bij Svašek Hydraulics. Lennard is recent afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft (coastal engineering) en zijn afstudeerwerk was gericht op de morfologie van intergetijden zandbanken en de simulatie hiervan in XBeach. Wij wensen Lennard veel succes en een leerzame tijd bij Svašek Hydraulics.

Fjord Crossings project Noorwegen

Asplan Viak (hoofdaannemer, Noorwegen), HKV (NL) en Svašek (NL) hebben zich gezamenlijk gekwalificeerd in het ‘Fjord Crossings’-project voor een tweetal raamcontracten ter uitvoering van onderzoek naar stroming en golven . De ambitie van de Noorse overheid om de E39-kustsnelweg in het zuid-westelijke fjordengebied om te bouwen tot een verbinding zonder veerboten, vereist ontwikkeling van ongekende […]

Svašek Hydraulics bestaat 50 jaar

Aanstaande september is het 50 jaar geleden dat Ingenieursbureau Svašek Hydraulics is opgericht door Honzo Svašek (1926-1994). Bij de beslissing destijds om een eigen bedrijf te beginnen speelde de aanleg van de eerste Maasvlakte een belangrijke rol. Als waterstaatsingenieur was hij al betrokken bij de voorbereidingen en als ondernemer voorzag hij een aantal jaren werk. […]

Na de zomer gaat Svašek Hydraulics verhuizen

Na de zomer gaat Svašek Hydraulics verhuizen naar de Kratonkade 23 te Rotterdam. Deze locatie ligt slechts 400 meter van ons huidige kantoor. Vanaf ons nieuwe kantoor hebben we, net als nu, een prachtig uitzicht op de Maas.

Tom Pak versterkt het team van Svašek Hydraulics

Per 1 juni 2019 treedt Tom Pak in dienst bij Svašek Hydraulics. Tom is in 2019 afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft (river and coastal engineering). Zijn afstudeerwerk was gericht op de interactie tussen eolisch en marien sedimenttransport bij de Hondsbossche Duinen. We zijn blij dat hij ons team komt versterken. Welkom Tom!