STROMING

Stroming is van belang voor veilige vaart en als randvoorwaarde voor het ontwerp van diverse waterbouwkundige objecten. Het is echter ook verantwoordelijk voor het transport van stoffen (bijv. zout), veranderingen in de bodem, en effect op golven. Het is daarom van belang om binnen projecten grip te hebben op stromingscondities.

Voor nauwkeurige voorspellingen van grootschalige stromingen en waterstanden op oceanen, zeeën, riviermondingen, havens en rivieren gebruiken we onze in-house ontwikkelde software FINEL. FINEL kan worden toegepast in 3D en 2D modus. Het maakt gebruik van ongestructureerde roosters om voldoende detail te hebben in het interessegebied en heeft korte berekeningstijden. Voor dit laatste doel is FINEL geparallelliseerd voor efficiënte en snelle berekeningen op onze interne computer cluster. Daarnaast hebben we uitgebreide ervaring in het toepassen van software van derden, zoals D-Hydro.

Naast grootschalige stroming heeft Svašek Hydraulics de kennis in huis om gedetailleerde CFD-simulaties uit te voeren. Ons go-to model hiervoor is het in-house ontwikkelde TUDflow3D. Uniek aan TUDflow3D is de combinatie van hoge resolutie turbulentiemodelleringen en sediment-transportmodules (inclusief bodem-update). Hiermee kan TUDflow3D niet alleen complexe stromingen uitrekenen, maar ook de consequenties van de stroming op de lokale sedimentbalansen. Ook dichtheidsstromingen en turbiditeitsstromingen kunnen worden opgelost met TUDflow3D.

Svašek Hydraulics heeft de kennis en modellen in huis om accurate voorspellingen te doen. Daarnaast hebben toegang tot globale en lokale databases voor de juiste bepaling van de lokale getijdencondities en oceaancirculaties overal ter wereld. Op deze manier kunnen we nauwkeurige stromingsomstandigheden onder de dagelijkse omstandigheden en meer extreme (ontwerp) omstandigheden afleiden en al dan niet operationeel aan u toeleveren.

meer weten over onze expertise op het gebied van stroming?

Neem dan contact op met Sam Bom.

Sam Bom

Lead rivieren, estuaria en complexe stromingen

GERELATEERDE PROJECTEN

BEKIJK PROJECT

Operationele forecast OSR

Continue voorspelling van waterstanden, stroming en saliniteit in de Haven van Rotterdam met het 3D stromingsmodel

BEKIJK PROJECT

Kierbesluit Haringvliet

Actualisatie Onderzoeksprogramma Verzilting

BEKIJK PROJECT

Hydro-morfologische analyse Meghna delta

Studie naar toekomstige kustontwikkeling

MEER INFORMATIE OVER SVAŠEK OF ONZE EXPERTISE?

Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

NEEM CONTACT OP