BUILDING WITH NATURE

De oprichter van Svašek, Honzo Svašek, was ook een van de opstellers van het concept ‘Building with Nature’. Vandaar dat ‘Bouwen met de natuur’ al het motto van Svašek was, ver voordat dit algemeen werd toegepast in de kust- en rivierwaterbouwkunde en deel uit maakt van ons DNA. Dit betekent dat we altijd pleiten voor ‘Building with Nature’ maatregelen wanneer deze levensvatbaar zijn. Natuurlijke processen worden gebruikt om een ​​oplossing te versterken in plaats van dat een waterbouwkundige constructie zich tegen deze natuurlijke processen moet verweren. De voordelen zijn talrijk: minder negatieve impact op de natuur maar soms zelfs een positieve invloed en een meer economisch rendabele oplossing met minder kapitaalinvesteringen gecombineerd met adaptief onderhoud.

Klimaatverandering is een andere reden dat Svašek Hydraulics, waar mogelijk, een grote voorstander van zachte kustbeschermingsmaatregelen volgens het Building with Nature-principe is. In tegenstelling tot harde kustconstructies kan de zachte kustbescherming later gemakkelijker aangepast worden. Dit elimineert de noodzaak om te ontwerpen voor het ergste geval van klimaatverandering scenario’s die nodig zijn voor harde kustbeschermingsconstructies om een ​​bepaalde levensduur te waarborgen. Aangezien klimaatverandering de ontwerpproblemen door de jaren heen verandert, kan een zachte kustbescherming met de natuur eenvoudig in datzelfde tempo volgen door natuurlijke evolutie gecombineerd met extra onderhoud.

Voorbeelden van ‘Building with Nature’ oplossingen waarin Svašek heeft deelgenomen zijn Plan Waterman voor de Hollandse kust, ontwerp van een zandige golfbreker voor een haveningang in de Zwarte Zee, ontwerp van een zandige golfbreker voor een haveningang in West-Afrika en de Hondsbossche en Pettemer Zeewering.

meer weten over building with nature?

Neem dan contact op met Bas van Leeuwen.

Bas van Leeuwen

Adjunct-directeur

GERELATEERDE PROJECTEN

BEKIJK PROJECT

Luwte/ondiepe zone Wolderwijd

BEKIJK PROJECT

Aanbesteding zwakke schakel Noord-Holland

BEKIJK PROJECT

Ontwerp zanderige golfbreker, Badagry

MEER INFORMATIE OVER SVAŠEK OF ONZE EXPERTISES?

Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

NEEM CONTACT OP