FINEL

FINEL (FINite ELements) is een hydrodynamisch stromingsmodel dat kan worden toegepast in 1D, 2DH, 2DV en 3D scenarios. Dit model is ontworpen om complexe fenomenen zoals sedimenttransport, morfologische zeebodemontwikkelingen en de interactie tussen golven, stromingen, waterstanden en variërende bodemligging in kaart te brengen.

Gebaseerd op de eindige elementaanpak en uitgerust met een flexibel grid van driehoeken, biedt FINEL bijna onbeperkte flexibiliteit bij het genereren van roosters. Hierdoor kunnen specifieke eigenschappen zoals havendammen en complexe kustlijnen nauwkeurig worden geïntegreerd. Bovendien is FINEL geparallelliseerd om snelle en efficiënte berekeningen uit te voeren op ons interne computer cluster.

Het toepassingsgebied van FINEL strekt zich uit tot verschillende stromingsregimes, waaronder oceaan-, getijden-, rivier-, wind- en golfgedreven stroming, evenals de verspreiding van koelwaterafvoer en sedimentpluimen voor milieueffectbeoordeling. Met speciale zand-, slib- en gekoppelde zand-slib interactie modules kan FINEL nauwkeurige morfologische ontwikkelingen simuleren over periodes tot wel 100 jaar.

Als u technische details wilt bespreken of meer specifieke informatie wilt over de toepassing en capaciteiten van FINEL, staan wij u graag persoonlijk te woord. Neem gerust contact met ons op voor verdere informatie.

meer weten over FINEL of onze expertise op het gebied van stroming en morfologie?

Neem contact op met Ype Attema.

Ype Attema

Lead kustmorfologie

GERELATEERDE PROJECTEN

BEKIJK PROJECT

Stromingsberekeningen stuw Driel

Niet-hydrostatische 3D-modellering met FINEL

BEKIJK PROJECT

Hydro-morfologische analyse Meghna delta

Studie naar toekomstige kustontwikkeling

BEKIJK PROJECT

Modelonderzoek seiches IJburg

Speurtocht naar maatgevende meteorologische situaties

MEER INFORMATIE OVER SVAŠEK OF ONZE EXPERTISES?

Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

NEEM CONTACT OP