Installatie golfboeien en waterstandsmeter

Diensten:
Advies meetcampagne, installatie golfboei, stroom- en getijdemeter, data verwerking.
Opdrachtgever:
Volta River Authority
Locatie:
Takoradi, Ghana
Datum:
2001

De Takoradi Thermal Power Plant heeft een vermogen van 300 MW, dat wordt geleverd door twee 100 MW-verbrandingsturbines en een 100 MW-stoomturbine. Takoradi ligt in het zuidwesten van Ghana en is de op een na grootste haven van Ghana. De Takoradi elektriciteitscentrale is gebouwd in 1996. De verbrandingsturbines draaien op ruwe aardolie of op aardgas.

Olietankers transporteren de ruwe olie naar de elektriciteitscentrale. Deze olie wordt door een onderwaterpijpleiding vanaf een ankerplaats (single buoy mooring) naar de centrale gebracht. Het beheer van de kustzone en de daar plaatsvindende activiteiten vereist nauwkeurige hydraulische gegevens. De beschikbaarheid van stroom- en golfgegevens is zeer beperkt voor de Ghanese kust. Het huidig ​​ontwerp van de haven en de pijpleidingen in dit gebied zijn dan ook gebaseerd op beperkte gegevens. In dat opzicht kan een meetcampagne cruciale informatie opleveren voor alle aan de kust en de zee gerelateerde projecten.

Svašek Hydraulics heeft een monitoringcampagne uitgevoerd die bestaat uit deskundig advies voor hydraulische, hydrografische en zeebodemparameters, de installatie van een Endeco Wave Track boei, de installatie van een Marco Flow stroommeter verbonden met een EMM-datatelemetrie, de installatie van een getijmeter en het verwerken van de gegevens.

Meer weten?

Neem contact op met Bastiaan Les.

Bastiaan Les

Projectleider

MEER INFORMATIE OVER SVAŠEK OF ONZE EXPERTISES?

Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

NEEM CONTACT OP