Golfdoordringingsstudie Palmeiland 1

Diensten:
Golfdoordringingsstudie
Opdrachtgever:
Dubai Palm Developers
Locatie:
Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Datum:
2002 - 2003

Palmeiland 1 (Palm Jumeirah) is een recreatie-, residentiële en toeristische schiereiland die in de Arabische Golf voor de kust van Dubai is gebouwd. Het eiland is gebouwd in de vorm van een palmboom bestaande uit een stam met 17 palmbladeren en halve maan rond het eiland dat een 11 kilometer lange en 200 meter brede golfbreker vormt (zie satellietbeeld).

Palmeiland 1 is ongeveer 5 bij 5 km. Voor de navigatie en het behoud van waterkwaliteit zijn twee openingen in de golfbreker gemaakt.

Svašek Hydraulics heeft de golfomstandigheden in die twee openingen bepaald voor het ontwerp van dit specifieke deel van de golfbreker. De golfdoordringings berekeningen zijn uitgevoerd met het golfmodel HARES. De randvoorwaarden van het model is de golfhoogte en -richting net buiten de golfbreker volgend uit een eerdere studie.

De twee figuren rechtsboven tonen het resultaat voor de linker opening en een golfperiode van 7,6 seconde en een golfrichting van 280 graden (afkomstig van). Het bovenste figuur toont de golfhoogtevermenigvuldigingsfactor KD op een schaal van 0 tot 2. Deze KD factor is de verhouding tussen de golfhoogte in het modelgebied (H) en de golfhoogte bij de grens van het modelgebied (H0), dus KD = H / H0. Het onderste figuur geeft een beeld van het golfvoortplantingspatroon weer. Diffractiepatronen in de palm zijn duidelijk zichtbaar.

Vergelijkbare simulaties zijn uitgevoerd voor het ontwerp van Palmeiland 2 (Palm Deira).

Meer weten?

Neem contact op met Bernard Eikema.

Bernard Eikema

Projectleider

MEER INFORMATIE OVER SVAŠEK OF ONZE EXPERTISES?

Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

NEEM CONTACT OP