Dublin overstromingsrisico studie

Diensten:
Statistische analyse waterstanden, getij modellering, rivier modellering
Opdrachtgever:
Gemeente Dublin
Locatie:
Dublin Bay – Ierse zee
Datum:
2002 - 2004

De stad Dublin werd ernstig overstroomd op 1 februari 2002. De overstromingen werden voornamelijk veroorzaakt door het hoogste getij in de stad sinds het begin van de metingen. Dit niveau werd geregistreerd door de haven van Dublin en bedroeg 2,95m Malin Head Ordinance Datum. Svašek Hydraulics heeft deelgenomen aan de Dublin Coastal Flood Risk Assessment Study (DCFRAS) als onderaannemer van Royal Haskoning.

De DCFRAS resulteert in een voorspellingssysteem voor de overstroming van diverse locaties langs de kust, in de haven van Dublin en in de stroomafwaartse delen van de rivieren Liffey, Dodder en Tolka. De voorspellingen van het waterniveau en de golfoverslag voor deze locaties zijn gebaseerd op voorspellingen van meteorologische en oceanografische modellen. Deze modellen bieden voorspellingen voor de komende 24 tot 48 uur op een locatie in de Ierse Zee, buiten de kust van Dublin.

De voorspelde condities voor de Ierse Zee worden doorvertaald naar de diverse waarschuwingslocaties door een speciaal hiervoor opgezet numeriek model van de Ierse Zee en de wateren in de buurt van Dublin (inclusief de rivieren). Onder andere is een 2-dimensionaal getijdenmodel (FINEL) opgezet van Dublin Bay om de transfermatrix voor deze doorvertaling te bepalen. Deze transfercoëfficiënten worden gebruikt in het dagelijkse overstromingswaarschuwingssysteem voor de stad Dublin.

Bekijk hieronder de animatie van de getijde stroming van Dublin Bay.

Meer weten?

Neem contact op met Floris de Wit.

Floris de Wit

Lead expert kusthydrodynamica

MEER INFORMATIE OVER SVAŠEK OF ONZE EXPERTISES?

Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

NEEM CONTACT OP