11, februari 2021

Ingebruikname Qrejten golfbreker, Marsaxlokk, Malta

In het verleden ondervond de vissershaven van Marsaxlokk regelmatig schade aan afgemeerde schepen en installaties op de kade als gevolg van hoge golfcondities. Om de golfcondities in de haven te verbeteren werd in 2020 een golfbreker gebouwd voor de haveningang bij Qrejten Point.

Svašek Hydraulics is nauw betrokken geweest bij de voorbereiding en realisatie van de Qrejten golfbreker door het uitvoeren van veldonderzoek, het analyseren van de effectiviteit van verschillende golfbeschermingsalternatieven met ons numerieke golfmodel HARES en door het conceptuele ontwerp voor te bereiden.

Onlangs heeft ‘Infrastructure Malta’ deze nieuwe Qrejten golfbreker voltooid, die ongeveer 110 meter lang en zes meter breed is (gemeten langs de waterlijn). De golfbreker is gebouwd in een waterdiepte van ongeveer 3,5 meter. Rondom een L-muur-achtige kernstructuur werden grote stenen geplaatst om de golven te breken en om te voorkomen dat inkomende en reflecterende golven de vissershaven van Marsaxlokk binnen zouden komen. De bouwwerkzaamheden zijn in december 2020 voltooid.

Meer weten?

Neem dan contact op met Bernard Eikema.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud

Bernard Eikema

Project ingenieur

MEER INFORMATIE OVER SVAŠEK OF ONZE EXPERTISES?

Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

NEEM CONTACT OP