WTI 2011, Waddenzee

DOWNLOAD PROJECTBLAD
Diensten:
SWAN golfmodellering
Opdrachtgever:
Deltares
Locatie:
Waddenzee, Nederland
Datum:
2010

SWAN berekeningen

Iedere vijf of, sinds 2009, zes jaar wordt de veiligheid van de Nederlandse duinen en dijken beoordeeld middels het Wettelijk Toets Instrumentarium (WTI). Als uitgangspunt voor deze beoordeling moeten de hydraulische randvoorwaarden (HR), bestaande uit representatieve waterstanden en golfcondities, worden vastgesteld.

De HR is gebaseerd op een groot aantal productieberekeningen van SWAN en WAQUA, die in een probabilistisch model worden ingevoerd. Voor de vaststelling van de HR 2011 zijn Svašek Hydraulics en HKV verantwoordelijk voor de bijbehorende productie berekeningen en de probabilistische berekeningen voor de HR in vier geografische gebieden.

Voor SWAN betreft dit de Waddenzee, de Westerschelde, de Rijn en Maas Delta en tot slot het IJsselmeer, samen met de Vecht en IJssel Delta. De WAQUA productie berekeningen zijn ‘alleen’ uitgevoerd voor de laatste twee gebieden. Het aantal berekeningen varieert van ongeveer 700 SWAN-berekeningen voor de Rijn en Maas Delta naar 5.400 SWAN-berekeningen voor de Waddenzee en meer dan 7.000 WAQUA-berekeningen voor de Rijn en Maas Delta.

Om zo’n groot aantal berekeningen te kunnen beheren, zijn de voorverwerking, kwaliteitscontrole, uitvoering en naverwerking van de berekeningen volledig geautomatiseerd.

© Foto Beeldbank Rijkswaterstaat.

Meer weten?

Neem contact op met Anna Kroon.

Anna Kroon

Projectleider