WTI 2011, IJsselmeer en IJssel

DOWNLOAD PROJECTBLAD
Diensten:
SWAN en WAQUA modellering
Opdrachtgever:
Deltares
Locatie:
IJsselmeer
Datum:
2010 - 2011

SWAN en WAQUA berekeningen

In 2011 moet de veiligheid van de Nederlandse primaire waterkeringen weer periodiek door de Nederlandse overheid worden beoordeeld middels het Wettelijk Toets Instrumentarium (WTI). Als input voor de volgende ronde van deze beoordeling zijn de Hydraulische Randvoorwaarden (HR) bijgewerkt.

De HR 2011, bestaande uit representatieve golfcondities en waterstanden, is bepaald door middel van een groot aantal SWAN (golf) en WAQUA (waterstand) berekeningen. Op deze manier wordt een matrix gevuld met een breed range van omstandigheden die een probabilistisch model (Hydra) voeden om de hydraulische belasting op de waterkering te bepalen.

Het vaststellen van de HR 2011 was een gezamenlijke inspanning van Svašek Hydraulics en HKV lijn in water. Meer dan 5.000 berekeningen werden gedaan binnen 2 weken tijd. In dezelfde tijd werden de resultaten uitgebreid gecontroleerd. Zodat onaanvaardbare gebreken in het model meteen konden worden herkend en gerepareerd.

Om het grote aantal berekeningen te kunnen beheren, zijn de voorverwerking, kwaliteitscontrole, uitvoering en nabehandeling van de berekeningen volledig geautomatiseerd. Alle berekeningen zijn uitgevoerd op het high-performance Linux reken cluster van Svašek Hydraulics.

Meer weten?

Neem contact op met Sam Bom.

Sam Bom

Projectleider

MEER INFORMATIE OVER SVAŠEK OF ONZE EXPERTISES?

Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

NEEM CONTACT OP