Wind- en golfklimaat en ijscondities bij Prigorodnoye, Rusland

Diensten:
Bepaling lange termijn wind en golfstatistiek, Bepaling ijscondities.
Opdrachtgever:
Sakhalin Energy Investment Company Ltd / Shell
Locatie:
Prigorodnoye, Sakhalin, Rusland
Datum:
1999

Bij Prigorodnoye, op het eiland Sakhalin (Rusland), ten noorden van Japan, wordt een LNG-export terminal gepland. De LNG schepen liggen afgemeerd aan een open steiger in Anniva Bay. De schepen ondervinden invloed van de hier geldende golfcondities en van ijsvorming in het winterseizoen. Zowel de hydraulische condities als de ijscondities  zijn belangrijke parameters tijdens het ontwerpproces van voor de afmeerconstructie (steiger) en de operationele downtime van de ligplaatsen.

De studie omvat de bepaling van lange termijn wind- en golfstatistieken op een nabijgelegen locatie nabij Prigorodnoye, waarbij gebruik wordt gemaakt van:

  • 1 jaar aan lokale wind- en golfmetingen;
  • lange termijn modeluitvoer (wind en golven) van een grootschalige oceaan golfmodel;
  • vertaling van deze modeluitvoer naar de nabijgelegen locatie met een ondiep water golfmodel (SWAN).

Daarnaast zijn de ijscondities in Aniva Bay bepaald voor zowel het ontwerp van de constructie van de steiger als voor een statistische beschrijving van de vertraging voor de scheepvaart. Voor deze analyse is gebruik gemaakt van 42 jaar aan ijskaarten.

Bijzondere aandacht werd besteed aan de persistentie van slechte weersomstandigheden, d.w.z. de waarschijnlijkheid van langdurig slecht weer gedurende meerdere dagen.

Meer weten?

Neem contact op met Bastiaan Les

Bastiaan Les

Projectleider

MEER INFORMATIE OVER SVAŠEK OF ONZE EXPERTISES?

Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

NEEM CONTACT OP