Overstromingsrisico analyse 380kV stations

DOWNLOAD PROJECTBLAD
Diensten:
Overstromingsrisico analyse m.b.t. constructie hoogte
Opdrachtgever:
TenneT TSO
Locatie:
Diverse locaties in Nederland
Datum:
2003 - 2008

TenneT beheert het nationale hoogspanningsnet in Nederland. Het bestaat uit twee ringen: een kleinere ring (220 kV en 380 kV) in het noordoosten van het land en een grotere ring (380 kV) die min of meer de rest van Nederland bedient. Twee 380 kV netwerken vertakken van de grotere ring: één voor de Randstad en één voor de provincie Zeeland.

De ringvormige structuur van het nationale net heeft een belangrijk voordeel: bij een stroomstoring kan TenneT stroom leveren aan bijna heel Nederland door de richting van de elektrische stroom te keren. TenneT werkt aan uitbreiding van de capaciteit van het hoogspanningsnet. Nieuwe lijnen en stations worden gebouwd.

Svašek Hydraulics heeft meerdere overstromingsrisico beoordelingen uitgevoerd om de bouwhoogte van nieuwe 380 kV-stations te bepalen. De bouwhoogte van nieuwe stations moet zodanig zijn dat een station in staat is om te werken, zelfs wanneer het omringende gebied overstroomd is.

De gevolgen van falen van primaire dijken, secundaire dijken, overstroming van een afzonderlijke polder en extreme regenval worden in overweging genomen. Het overstromingsrisico van een afzonderlijk station wordt beschouwd samen met het overstromingsrisico van de naburige stations.

Svašek Hydraulics heeft de overstromingsrisico’s voor de stations Bleiswijk, Borssele, Breukelen, Diemen, Eemshaven, Lelystad, Simonshaven, Wateringen en Westerlee onderzocht.

Meer weten?

Neem contact op met Bas van Leeuwen.

Bas van Leeuwen

Projectleider

MEER INFORMATIE OVER SVAŠEK OF ONZE EXPERTISES?

Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

NEEM CONTACT OP