Metocean Condities Costa Concordia

DOWNLOAD PROJECTBLAD
Diensten:
SWAN golfmodellering, bepaling dagelijkse en extreme golfcondities
Opdrachtgever:
Rina Group
Locatie:
Isola del Giglio, Italië
Datum:
2012

Ten behoeve van de bergingswerkzaamheden

Het cruiseschip Costa Concordia is op 13 januari 2012 aan de grond gelopen en vervolgens gekapseisd in de Tyrreense Zee net voor de kust van het eilandje Isola del Giglio, gelegen aan de westkust van Italië. In verband met de bergingswerkzaamheden heeft Svašek Hydraulics, op verzoek van Rina Services SpA, een metocean studie uitgevoerd voor deze locatie.

De Metocean studie beschrijft de data collectie, de vertaling met behulp van het numerieke golfmodel SWAN van de diepwater golfcondities naar de condities op de locatie van de Costa Concordia en tot slot de operationele en extreme golfcondities ter plaatse.

Een 10 jaar lange tijdserie met 3-uurlijkse winddata, verkregen via ECMWF, is gebruikt voor de aansturing van het SWAN model. Met dit model is voor iedere tijdstap de lokale golfconditie bij de Costa Concordia berekend.

Met de resulterende tijdreeks van het lokale golf- en windklimaat zijn diverse statistische parameters bepaald, zoals bijvoorbeeld:

  • Draaitabellen van het jaarlijkse golfklimaat aan de hand van Hs, Tp en golfrichting
  • Verdeling van de stormduur
  • Extreme waarden voor jaarrond en verschillende seizoenen, voor een herhalingsperiode van eens per 1, 2, 3, 5 en 10 jaar.
  • Maximale golfhoogte
  • Deiningshoogte

Meer weten?

Neem contact op met Bastiaan Les.

Bastiaan Les

Projectleider

MEER INFORMATIE OVER SVAŠEK OF ONZE EXPERTISES?

Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

NEEM CONTACT OP