Meting bodemligging rivier Niger

Diensten:
Meting bodemligging incl. positionering met RTK en reductie naar CD
Opdrachtgever:
National Inland Waterway Authority (NIWA)
Locatie:
rivier Niger, Nigeria
Datum:
2002

Om de benedenloop van de rivier Niger goed bevaarbaar te maken moeten diverse rivierkundige ingrepen worden gedaan. Voor het ontwerp van deze rivierwerken moet een geactualiseerd beeld van de bodemligging van de rivier worden gemaakt.

Svašek Hydraulics heeft het bathymetrische onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Haskoning Nigeria en met de hulp van NIWA personeel en materieel (o.a. woonboot en onderzoeksvaartuigen).

Het onderzoek omvat het gebied tussen Jamata (kilometrering 495) en Aboh (kilometrering 194) en heeft een lengte van ongeveer 300 kilometer.

Het onderzoek is uitgevoerd met behulp van dwarslodingen, van rivieroever naar rivieroever. De dwarslodingen zijn ongeveer om de 200 meter uitgevoerd. Bij ondiepe riviersecties is deze resolutie verhoogd naar 100 meter. Langs een dwarsloding is er om de 5 à 25 een dieptepeiling uitgevoerd. Voor de verticale referentie werd gebruik gemaakt van de enige twee aanwezige betrouwbare referentiepunten bij Lokoja en Onitsha.

Voor de positionering werd gebruik gemaakt van de Ashtech Z12RTK GPS-ontvangers. Het onderzoek werd uitgevoerd met twee digitale echosounders: Navisound 210 en Navisound 50. Ook werd de analoge Raytheon 210Kc gebruikt.

Meer weten?

Neem contact op met Bastiaan Les.

Bastiaan Les

Projectleider

MEER INFORMATIE OVER SVAŠEK OF ONZE EXPERTISES?

Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

NEEM CONTACT OP