Meetcampagne Manoel Island/Tigne Point

Diensten:
Temperatuur en saliniteitsmetingen, waterstandmetingen, verwerking van meetdata, analyse van de meerresultaten.
Opdrachtgever:
Midi Plc, Malta
Locatie:
Sliema, Malta
Datum:
2001

Om na de voorgenomen jachthavenontwikkeling in Lazaretto Creek / Manoel Island een goede waterkwaliteit te behouden, moet misschien de circulatie van het water verbeterd worden door het kanaal bij Gzira Bridge te vergroten.

Om de huidige stroompatronen te beoordelen, worden CTD waarnemingen uitgevoerd op verschillende locaties in Marsamxett Bay. Ook stromingen onder de Gzira-brug en gelijktijdige waterstandmetingen op verschillende locaties in de omgeving zijn uitgevoerd.

De volgende metingen zijn uitgevoerd:

  • Temperatuur- en zoutgehalteprofielen.
    Voor de profielmetingen werd het VALEPORT 108 MKIII CTD instrument gebruikt. CTD profielen werden gemeten op 17 locaties rond Marsamxett Bay, zie figuur hieronder.
  • Stroommetingen.
    Hetzelfde VALEPORT 108 MKIII instrument is gebruikt voor stroommetingen onder de Gzira brug. Het instrument werd bevestigd ± 0,4 m onder het waterpeil door middel van een touw aan de onderkant van de brug en een elastiek aan een steen op de bodem. De stroommeter werd geplaatst op de diepste plaats onder de brug (zie foto rechts).
  • Waterstandmeting.
    Op verschillende locaties zijn waterstandmetingen uitgevoerd in de omgeving van Sliema Creek en Lazaretto Creek. Voor deze metingen is een ORPHEUS-druksonde met integrale datalogger gebruikt.

Meer weten?

Neem contact op met Bastiaan Les.

Bastiaan Les

Projectleider

MEER INFORMATIE OVER SVAŠEK OF ONZE EXPERTISES?

Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

Contact