Masterplan Haven van Moin, Costa Rica

Diensten:
Veld metingen, Economische analyse, Nautische en hydraulische studies, analyse kustlijn ontwikkeling, Optimalisatie golfbreker ontwerp.
Opdrachtgever:
Refinadora Costarricense de Petróleo S.A.e
Locatie:
Moín, Costa Rica
Datum:
1998

De haven van Moín is in 1982 ontwikkeld voor de bananen export, olie invoer en algemene lading. Door de zware golfcondities in de haven is de downtime bij de overslag van aanzienlijk. In een Masterplan voor de toekomstige ontwikkeling van de haven van Moín wordt een Single Point Mooring (SPM) boei of een uitbreiding van de noordelijke golfbreker aanbevolen.

Er is door Svašek Hydraulics een haalbaarheidsstudie uitgevoerd naar de relevante oceanografische, meteorologische, klimatologische en nautische aspecten voor beide alternatieven. Een geoptimaliseerd golfbreker ontwerp wordt aanbevolen.

De studie omvatte 2D hydrodynamische modellering (getijden, golven en sediment transport). Om de invoer te genereren voor de modellen en voor de kalibratie, werden veldmetingen uitgevoerd.

Er is een vergelijking uitgevoerd naar de effecten van het SPM-systeem en de uitbreiding van de golfbreker. De vergelijking omvatte onder andere de verschillen in de operationele downtime van beide alternatieven en de impact van downtime op de vereiste olieopslagcapaciteit op land.

Meer weten?

Neem contact op met Bernard Eikema.

Bernard Eikema

Projectleider

MEER INFORMATIE OVER SVAŠEK OF ONZE EXPERTISES?

Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

NEEM CONTACT OP