Hydronamische en morfologische studie, Hazira

DOWNLOAD PROJECTBLAD
Diensten:
Morfologisch modelleren met gekoppeld FINEL–SWAN model
Opdrachtgever:
Essar Bulk Terminal Limited
Locatie:
Hazira, India
Datum:
2009

Voor het toegangskanaal van ESSAR nabij Hazira

Dit project is opgestart, terwijl de ontwikkeling van een toegangskanaal in de Tapi River Delta aan de gang was. Essar Bulk Terminal Limited (EBTL) heeft Royal Haskoning India en Svašek Hydraulics gevraagd om de effecten van het kanaal op zowel de stromingspatronen als morfologie te onderzoeken. Doelstellingen van deze studie omvatten vragen over hydrodynamica, toekomstig onderhoud en grootschalige morfologie.

De Tapi River Delta is een zeer dynamisch gebied met een getijslag van maximaal 8 meter en grote transporten van zowel zand en slib. Daarnaast is de delta druk met commercieel scheepvaart. Tenslotte is de rivier een paar kilometer bovenstrooms ingedamd, wat leidt tot een extra dynamiek die wordt veroorzaakt door het afvoerregime van het reservoir.

Svašek Hydraulics heeft een online gekoppelde hydrodynamische (FINEL), golven (SWAN) en morfologische (FINEL) model opgesteld om het complexe gebied te beschrijven. Svašek was met dit geavanceerde model in staat om de hydronamische en morfologische veranderingen ten gevolge van het toegangskanaal succesvol te voorspellen.

De voorspelde sedimentatie patronen zijn na de realisatie van de toegangskanaal door de ervaring ter plaatse gevalideerd.

Meer weten?

Neem contact op met Bastiaan Les.

Bastiaan Les

Projectleider

MEER INFORMATIE OVER SVAŠEK OF ONZE EXPERTISES?

Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

NEEM CONTACT OP