Haalbaarheidstudie jachthaven Katwijk

Diensten:
Schetsontwerp jachthaven Katwijk (incl golfbrekers), Kostenraming, Golfdoordringingsstudie (HARES)
Opdrachtgever:
Fundex b.v.
Locatie:
Katwijk, Nederland
Datum:
2008 -2009

De nieuwe zeejachthaven Katwijk is ten westen van de duinenrij en ten noorden van de uitlaat van het uitwateringskanaal bij Katwijk gepland. Het uitwateringskanaal zelf is opgenomen binnen de golfbrekers van de jachthaven om de waterkwaliteit bij de stranden te verbeteren. In de haven zal plaats zijn voor 650 zeiljachten en enkele vissersboten en een ligplaats voor de reddingsboot van de KNRM.

De golfbrekers zorgen voor beschutting in de jachthaven en de nieuw geplande huizen en appartementen langs de jachthaven. De golfbrekers zijn ontworpen om een 1/10.000 jaar stormconditie te weerstaan en daardoor de veiligheid van de huizen te verzekeren. In het ontwerp is een zeespiegelrijzing van 60 cm aangehouden.

Om grote hoeveelheden sedimentatie bij de haveningang te voorkomen is de zuidelijke golfbreker verlengd tot een diepte van NAP -6m. De stranden zullen ca 100 meter in zeewaartse richting worden verlengd, zowel aan de noord als aan de zuidzijde van de jachthaven

De ingang van de jachthaven is zodanig ontworpen dat offshore golven nauwelijks de jachthaven binnendringen. Een HARES golfdoordringingsstudie is uitgevoerd om het ontwerp van de haveningang te optimaliseren.

Svašek Hydraulics is betrokken geweest bij de lay-out optimalisatie, het schetsontwerp van de golfbrekers, kostenraming en heeft een HARES golfdoordringingsstudie uitgevoerd.

Meer weten?

Neem contact op met Bernard Eikema.

Bernard Eikema

Projectleider

MEER INFORMATIE OVER SVAŠEK OF ONZE EXPERTISES?

Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

Contact